Avocatul Poporului se autosesizează în cazul copiilor familiei Bodnariu


agnus dei - english + romanian blog

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat marţi din oficiu cu privire la cazul copiilor familiei Bodnariu, preluaţi de la părinţii lor de către autorităţile de protecţie a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei.

Victor Ciorbea s-a adresat, în vederea obţinerii de clarificări, omologului său norvegian şi Ombudsman-ului Copilului din acelaşi stat, relatează HotNews.

Potrivit comunicatului de presă remis de Avocatul Poporului, cei cinci copii ai familiei Bodnariu, preluaţi de către autorităţi în vederea adopţiei de către cetăţeni norvegieni, au fost luaţi de lângă părinţi pe criterii religioase şi de corecţie aplicată minorilor.

Tatăl, Marius Bodnariu, este cetăţean român, iar potrivit jus sanguinis, copiii născuţi dintr-un cetăţean român sunt la rândul lor cetăţeni români, arată sursa citată.

Modalitatea în care au acţionat reprezentanţii instituţiei norvegiene sus-menţionate este susceptibilă de a fi în contradicţie cu articolul 99 din Constituţia Norvegiei care prevede că nicio persoană nu poate fi reţinută, cu excepţia cazurilor…

View original post 63 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s