Avocatul Poporului, răspuns de la omologul norvegian, în cazul Bodnariu


CrestinTotal.ro

Avocatul Poporului a fost anunțat de către Ombudsman-ul pentru copii din Norvegia că nu poate acorda asistenţă în cazul celor cinci copii ai familiei Bodnariu preluaţi de la părinţii lor de către autorităţile de protecţie a copilului (Barnevernet), potrivit Agerpres.

În document, reprezentanţii Ombudsman-ului pentru copii din Norvegia precizează că primesc “multe sesizări privind situaţii care afectează copiii”. “Ombudsman-ul pentru copii nu este autorizat să decidă cazuri sau să anuleze decizii guvernamentale (Ombudsman-ul pentru copii, directive, sectiunea 1). Prin urmare, nu putem acorda asistenţă concretă în cazuri individuale, în scopul de a schimba deciziile luate de către, de exemplu, Serviciile pentru Bunăstarea Copiilor sau un Directorat. În astfel de cazuri, rolul nostru este acela de trimite cazul către agenţia competentă”, se explică în răspuns.
Reprezentanţii Ombudsman-ului pentru copii adaugă faptul că “Guvernatorul Districtului este responsabil pentru supravegherea activităţilor Serviciilor Municipale de Protecţie a Copilului (Barnevernet). Această responsabilitate include soluţionarea petiţiilor…

View original post 72 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s