Biserica Protestantă din Olanda s-a distanţat luni, într-o declaraţie publică, de scrierile antisemite ale teologului german Martin Luther


agnus dei - english + romanian blog

Martin Luther

Biserica Protestantă din Olanda s-a distanţat luni, într-o declaraţie publică, de scrierile antisemite ale teologului german Martin Luther  (1483-1546) şi a calificat drept “dezgustătoare şi inacceptabile” unele dintre afirmaţiile acestuia, relatează DPA.

 De exemplu, a condamnat pamfletul “Despre evrei şi minciunile lor” (“Von den Juden und ihren Luegen”), din 1543, în care reformatorul incita la incendierea sinagogilor, la alungarea evreilor şi la deposedarea lor de proprietăţi. Scrieri ca aceasta au contribuit la crearea unui climat care a facilitat Holocaustul, a adăugat Biserica Protestantă din Olanda.
Biserica Protestantă din Olanda a fost constituită în mai 2004, prin fuzionarea Bisericii Reformate Olandeze, Bisericilor Reformate din Olanda şi Bisericii Evanghelice Luterane din Regatul Olandei. Potrivit site-ului său, aceasta este “este cea mai mare biserică protestantă din Olanda ca număr de membri”.
Cititi mai mult –

View original post

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s