Klaus Iohannis s-a răzgândit: Vrea referendum pentru definirea familiei în Constituţie


agnus dei - english + romanian blog

iohannis-univ-tehnica-revista-22

Președintele Klaus Iohannis pare să se fi răzgâdit în privința referendumului pentru modificarea Constituției, în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie. După ce a declarat că pacea socială nu poate fi obținută prin referendum și a pledat pentru toleranță, șeful statului este de acord cu organizarea unei consultări populare în primăvara anului viitor.

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat marţi decizia partidelor privind organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei în ceea ce priveşte familia drept una ”înţeleaptă”, evitând să se mai pronunţe direct asupra nevoii de toleranţă, dar ironizând formaţiunile politice pe această temă.

“Mi se pare o decizie înțeleaptă să se facă un referendum în primăvară”, a declarat președintele, cu referire la înțelegerea existentă între partide și Coaliția pentru Familie.

Întrebat ce se întâmplă cu toleranța dacă toate partidele sunt de acord cu demersul de modificare a Constituției, președintele a dat un răspuns aparent ironic: „Eu…

View original post 26 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s