CHINA: ÎN CURÂND BISERICA INTERZISĂ COPIILOR?


CrestinTotal.ro

Până acum tolerată, prezența copiilor în bisericile din China este sub semnul întrebării din cauza unor noi măsuri. Mai multe provincii sunt în cauză.

Totul a început în vară, când bisericile din Henan au primit o notă oficială interzicând orice activitate cu tineretul «pentru a proteja sănătatea și siguranța adolescenților în timpul căldurii estivale». Însă în provinciile vecine, alte reglementări mai restrictive au apărut: «Este interzis școlarilor și învățătorilor să meargă la biserică.» Motivul: legea interzice «să forțezi sau să îndemni tinerii să creadă în vreo religie.»

Portalul de informație catolic UCAN a raportat textul unui anunț făcut la Wenzhu, oraș-prefectură din sudul provinciei Zheijang, care face apel la un motiv diferit: «A da prea devreme o învățătură religioasă minorilor în biserici afectează serios implementarea normală a sistemului educativ». Aceste noi măsuri se aplică la patru provincii din sud-estul Chinei (Fujian, Zhejiang, Jiangsu și Henan) și la regiunea autonomă a…

View original post 138 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s