În Suedia Dumnezeu va fi și „Mamă” și ”Tată”, sau va pierde apartenența de gen


CrestinTotal.ro

Biserica din Suedia a interzis preoților folosirea genului masculin cu referire Dumnezeu, pentru a face creștinismul „mai incluziv”

Biserica Suedeză a adoptat o nouă redacție a unui manual pentru clerici, care presupune că orice referință masculină la Dumnezeu, cum ar fi „El” sau „Domnul”, trebuie să fie excluse, pentru a face biserica „mai incluzivă”.

În pofida criticii din partea mai multor organizații, precum Academia Regală Suedeză, biserica a adoptat cu o majoritatea de voturi noua redacție a documentului.

Manualul Bisericii, care a fost modificat ultima dată în anul 1986, stabilește o serie de instrucțiuni cu privire la desfășurarea serviciului divin, botezului, cununiei și înmormântării și  a altor activități bisericești.

Potrivit presei locale, mai mulți preoți s-au opus noului limbaj al instrucțiunii, care pretinde că ar vrea să devină mai incluzivă.

Manualul conține instrucțiuni potrivit cărora clericii trebuie să utilizeze termeni neutri din punct de vedere a genului cu referire…

View original post 28 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s