Biserica are nevoie de mesaje radicale: pocăință autentică ,creștere spirituală, transformare ,dorință după sfințenie, eliberare ,răpire și pregătire pentru venirea Mântuitorului.


Fratii mei, eu cred așa cum am mai menționat că închiderea bisericii n-a produs mare trezire în popor pentru că ei în loc să stea în rugăciune ,să se apropie de Domnul, să citească Biblia stau pe Facebook, pe Instagram , pe filme și pe bârfă trimițind mesaje unii altora și nicidecum să dorească transformare și să se apropie mai mult de Domnul. Când se vor deschide bisericile va fi un dezastru pentru că dacă atunci când erau deschise erau în stare de caldicel imaginati -va când se întorc și nu mai sunt obișnuiți cu unitate, cu părtășie și vor fi foarte mulți într-o stare lumească și nu duhovnicească ce strângeri vor fi.
Am menționat că va mai trebui sa vina încă un virus care se zguduie poporul Domnului care se află într-o stare de nepăsare ,de lenevie ,alergând după lucrurile materiale și nu după lucrurile împărăției lui Dumnezeu. Dacă coronavirus nu aduce trezire va veni altul pentru ca să producă acea trezire și pregătire pentru venirea Domnului Isus. Totuși , așa cum spunea fratele Moldoveanu , biserica a început în case și va sfîrși în case ,mă refer la biserica adevărată nu la mulțimi care se strâng la programe ,tradiții și datini fără prezența și calauzirea Duhului Sfant și fără să-l proslăvească pe Dumnezeu ci dimpotrivă ies ei în evidență și totul este un show și business .

Biserica are nevoie de mesaje radicale: pocăință autentică ,creștere spirituală, transformare ,dorință după sfințenie, eliberare ,răpire și pregătire pentru venirea Mântuitorului.

Trăim în confort, în
nepăsare ,lenevie ,suntem mădulare amputate ,nu ne cunoaștem chemarea, ne-am îngropat talantul ,trăim pentru pământ și lumea aceasta fără perspectiva veșniciei ,fără agonie după cei pierduți ,cu candelele goale ,iubim lumea și lucrurile din lume și nu pe Cristos ,spunem că iubim cu buzele dar inima este departe de Dumnezeu , căutăm numai mâna lui Dumnezeu, să ne dea ,să ne binecuvinteze ,să ne protejeze ,dar nu căutăm fața Lui. Am devenit pricini de poticnire pentru lumea pierdută care va merge în iad nu pentru că n-au știut de Christos ci pentru că așa zis creștinii cu numele
i-au împiedicat să-l vadă pe El și adevărul Evangheliei. Avem singele celor pierduți pe miinile noastre. Trăim în compromis cu lumea ,iubitori de plăceri ,de bani și de alte lucruri. Avem priorități greșite și mergem pe calea largă pe care merge toată lumea in loc să mergem pe calea îngustă.
Fugim de suferință pentru evanghelie ,suntem cu două fețe sau mai multe ,nu trăim în lumină adică în transparență și pretindem că suntem ceea ce nu suntem. Dumnezeu este ofensat , întristat ,dezamăgit și ne cheamă la realitate , ne cheamă să-L reprezentăm nu numai ca un Dumnezeu care iartă ,care ne dă har după har ,care ne acceptă așa cum suntem fără să mai fim transformați, care tolerează păcatul din viețile noastre . Am ajuns să credem că mântuirea nu se pierde ,că Dumnezeu e dragoste și nimic nu ne desparte de dragostea lui, suntem învățați că trebuie să ne pocăim în fiecare zi fără să mai facem fapte vrednice de pocăință adică să dovedim că ne-am pocăit cu adevărat ,ne plac învățăturile care ne gâdilă urechile, care nu ne condamnă și nu vrem să fim judecați de traiul și de viața noastră lumească.
Prin aceste clipe de încercare se dovedește fiecăruia ce relație și cita intimitate ,câtă încredere are în Dumnezeu și cu Dumnezeu si cat este de pregătit pentru venirea Domnului Isus ,cat a investit pentru împărăția lui Dumnezeu. Dacă moartea ,frica de coronavirus a pus stăpânirea pe noi atunci e un semn de întrebare relatia noastră cu Acela care a spus,” Eu sunt învierea și viața ,cine crede în Mine nu va muri niciodată și chiar dacă ar fi murit va trăii.” Spune apostolul Petru în Faptele apostolilor 3:19 “ Pocăiții-vă dar și întoarceți-vă la Dumnezeu ca să vi să șteargă păcatele ,ca să vină de la Domnul vremuri de înviorare și să
trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi : pe Isus Cristos…”

Cu prețuire,
Doru Neamtu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s